Je bent niet de enige die er nog nooit van heeft gehoord!

Bijna niemand kent een elliptigo. Hierdoor hebben mensen natuurlijk ook veel vragen. Ik zal jullie nu de antwoorden op de meest gestelde vragen geven.

Is het een fiets?

Niet helemaal... je hebt bijvoorbeeld geen zadel en ook geen normale trappers, dit zijn hele grote 'boten' waar je je voet in moet zetten. Je zit niet vast aan de trapper. Ook heeft de elliptigo een vrij zodat je niet de hele tijd door hoeft te trappen.

Omdat je geen zadel hebt moet je dus de hele tijd blijven staan op de elliptigo. Dit klinkt heel zwaar maar dat is het helemaal niet. vergelijk het met wandelen/hardlopen.

 

Gaan die dingen hard?

Ze kunnen behoorlijk hard. De modellen waar je bij mij mee gaat touren (3C) kunnen tot 35 kilometer per uur gaan, maar dan moet je wel echt je best doen! Ik ga zelf als ik alleen ga gemiddeld 18-20 kilometer per uur. Een beetje zoals op een fiets dus.

In het begin is het heel erg wennen en ga je nog niet zo snel en ben je misschien ook een beetje onwennig. Ik geef voor we vertrekken een hele goede uitleg over afstappen, remmen, bochtjes etc. Het is heel belangrijk dat je gewoon de verkeersregels voor fietsers opvolgt. Als je dit allemaal weet en doet kan er eigenlijk niks gebeuren. (er is wel EHBO aanwezig)

 

Wat moet ik nog meer weten?

Het is niet eng, het is niet zo zwaar als dat het er uit ziet. Hij is bruikbaar voor mensen met een lengte tussen de 1.45m en de 2.10m. Voor jong en oud, sportief en niet sportief! Kun je lopen? Kun je fietsen? Dan kun je elliptigo'en!

Mocht je nog meer vragen hebben die ik niet beantwoord heb hier, je kunt me altijd mailen!